En Oförglömlig Och Mycket Givande Dag Med Monique Coleman I Lund

A big hug and thanks to the amazing Monique Coleman

lund lund

Bildkälla: Breakingfree.se

Det finns inte mycket som slår Zac och Vanessas besök i Stockholm 2008, men detta gör definitivt det.

Igår (1/6) morse begav jag mig till Lund och gymnasiet Spyken där Monique skulle hålla en föreläsning. Jag måste säga att det var väldigt intressant och inspirerade att lyssna på henne. Det lyser verkligen om henne när hon talar om saker hon brinner för. Hon berättade först lite om varför hon var där och därefter fick studenterna ställa frågor till henne. Jag filmade delar av föreläsningen så jag hoppas bara jag får rätt på videoklippen så ska ladda upp dem till YT.

I och med att dialogkvällen i tisdags (31/5) kväll blev inställd pga av tågproblem frågade Sofia från Svenska FN-förbundet om jag kunde komma till gårdagens föreläsning. Jag blev självklart glad över detta och ännu gladare blev jag när Sofia och Momo frågade om jag ville äta lunch med dem. Jag blev helt mållös när jag hörde det och det kändes som att det vara en “once-in-a-lifetime”-upplevelse som jag inte bara kunde missa.

Efter föreläsning gick jag, Sofia, Momo och hennes assistent? (ursäkta att jag inte kommer ihåg dit namn) och åt lunch på ett Thai-ställe i Lund.

Jag har fortfarande mycket svårt att smälta att jag träffade Monique igår och ännu svårare att förstå att jag verkligen åt lunch med henne. Mitt i lunchen fick hon uppleva traditionellt svenskt student-firande, eftersom där var en del studenter som gick förbi med visselpipor och annat.

Hur coolt är inte detta? Monique twittrade detta igår:

Hanging out in Lund with @breakingfree88…so fun! Thanks for all the ways you support the Mo’vement

Precis som i intervjuer är hon väldigt snäll, trevlig, vältalig och rolig. Hon är en helt underbar person som man inte kan sluta älska. Ibland kändes det nästan som att jag hade träffat henne innan för hon gjorde så att jag inte kände mig obekväm och nervositet försvann ganska snabbt efter att jag hade hälsat på henne. Hon berättade att hon fortfarande håller kontakten med sina “HSM”-kollegor och att Corbin är den hon pratar med mest.

I ett avsnitt av “Gimme Mo’” i februari fick vi se när hon trotsade sin rädsla för fåglar och framför allt duvor. Rädslan har inte helt försvunnit och det märktes igår när vi satt på uteserveringen. Jag har ingen fobi för fåglar, men jag tycker inte om när de kommer för nära så jag kan förstod när hon hastigt vände sig till mig och kramade mig för att där kom en duva för nära. Hon berättade en rolig historia från när hon och “HSM”-skådespelarna hade varit i London (kan ha varit Australien). Momo och Ashley skulle göra en fotografering tillsammans och när Monique skulle ta enskilda foton var Ashley den som jagade bort fåglarna med tro det eller ej sitt hår som fladdrade i vinden. Jag tyckte det var en väldigt söt historia.

När vi kom till hennes hotell lämnade jag över fanboken med hälsningar från de svenska fansen. Håll utkik på Breakingfree.se senare idag för då kommer jag posta en present till de svenska fansen!

Min beundran för henne och hennes engagemang för ungdomar har bara växt sedan igår. Det var verkligen inspirerade att lyssna på henne och gårdagen är en dag som jag sent kommer glömma.

Jag vet inte hur ska kunna tacka Sofia och Monique för att ni bjöd in mig till föreläsningen och lunchen, för att bara skriva tack känns alldeles för lite. Ni är helt underbara personer båda två och tack för att allt ni gav mig igår både i skratt, tankar och inspiration!!

I’m going to try to translate some of the text above later today.

Sara
Breakingfree.se

6 thoughts on “En Oförglömlig Och Mycket Givande Dag Med Monique Coleman I Lund

 • 06/06/2011 at 19:26
  Permalink

  det här var trevlig läsning, hon låter till och mer fantastisk än ag redan tyckte hon var! och wow vilken chans att få äta lunch med henne, glad för dig men så avundsjuk också!

  Reply
 • 06/02/2011 at 19:50
  Permalink

  coolt att du fick träffa henne.

  Reply
 • 06/02/2011 at 16:32
  Permalink

  oh wow! gud vad coolt!! 😀 *avundsjuk* ;D haha

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.