Recension Av “Sharpay’s Fabulous Adventure”

sfa

Bildkälla: ©Disney

“Sharpay är tillbaka – Mer rosa än förut och med mål att bli stjärna på Broadway”

Jag var lite skeptisk när jag hörde att Disney skulle göra en spin-off film på “High School Musical“. Spin-off filmer och serier brukar oftast inte vara lika bra och varför gör en till film när man kunde sluta på topp. En del av min tvivel försvann som tur var när jag fick se trailern till “Sharpay’s Fabulous Adventure”. Klicka här för att se trailern.

Ashley Tisdale, som spelade Sharpay Evans, i “High School Musical”-filmerna, är åter tillbaka i rollen som Sharpay. Ett år har gått sedan hon slutade High School och nu tycker hennes föräldrar att hon måste hitta på något att göra. Efter ett uppträdande på Lava Spring Country Club får hon ett erbjudande om en audition på Broadway. Hennes pappa är tveksam till att hon ska flytta till New York City för att uppfylla sina drömmar, men han ger henne en månad och då ska hon ha fått en roll i en Broadway-föreställning.

Sagt och gjort så packar hon väskorna och flyger till New York City. Väl där upptäcker hon att det är lättare sagt än gjort att göra sig ett namn på Broadway. Först upptäcker hon att hennes nya lägenhet inte har all den lyx hon är vad vid och sedan är det hennes hund, Boi, som regissören vill ha och inte henne. Efter ett tag inser hon att om Boi blir stjärna kan det leda till att hon också kan bli en stjärna. Det stora problemet är att hon och Boi fått hård konkurrens av 12-åriga Roger och hans hund Countess.

I storstaden finner hon också en ny vän vid namn Peyton (Austin Butler). Han är en filmstudent som pluggar på NYU och när han träffar Sharpay får han idé om att hon ska vara stjärnan i hans film. Hans film kommer kretsa kring Sharpays väg mot toppen.

Filmen är inte lika bra som “HSM”-filmerna, men om man precis som jag är ett fan av “HSM”-filmerna tror jag inte man kommer bli så värst besviken på den här filmen.

Jag tyckte det var bra att Ashley kom tillbaka och gjorde rollen som Sharpay för hon är Sharpay och jag tror filmen hade blivit sämre om någon annan gjorde den rollen. Det som var bra och även uppfriskande var att se att Sharpay inte var ute efter någon kille eller ute efter att göra livet surt för någon annan den här gången. I den här filmen får vi se en tjej med känslor och som verkligen får kämpa för att nå sin dröm. Filmen är rolig och den var betydligt bättre än vad jag trodde den skulle vara.

Mina favoritkaraktärer i filmen är helt klart Neal (Jack Plotnick) och Gill (Alec Mapa). De är en rolig duo som för det mesta får en att skratta. I filmen medverkar också Austin Butler (“Aliens In The Attic”), Robert Curtis Brown (“HSM”-filmerna), Jessica Tuck (“HSM”-filmerna), Cameron Goodman och Bradley Steven Perry.

Ashley gör en helt okej insats och jag hoppas att vi får se henne i en kommande roll där hon får lite mer att bita i dvs en större utmaning än Sharpay som hon spelat tre gånger tidigare.

Filmen får en trea i betyg av fem möjliga.

betyg

Sara
Breakingfree.se

_________________________________________

Kort DVD och soundtrack recension:

I Sverige släpptes filmen endast på DVD och den innehåller filmen + bonusmaterial. Bonusmaterialet består av Bloopers, Austin Cam (en nyversion av Zac Cam från den första “HSM”-filmen) och “Discovery Blu-ray 3D with Timon & Pumbaa”.

Ett stort minus när det gäller DVD:n är att scenen med Lucas Grabeel, som spelade Ryan Evans i “HSM”-filmerna, inte är med i filmen eller som bonusmaterial. Annars är bonusmaterialet okej.

Soundtracket som släpptes i maj i Sverige innehåller fyra nya låtar med Ashley Tisdale, Lucas Grabeels cover på Justin Biebers hit “Baby” och en del låtar från “HSM”-filmerna. Soundtracket är bra och min favoritlåt är poplåten “The Rest Of Life”.

Sara
Breakingfree.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.