3 filmer med Zac Efron

Här är tre filmtips för den som vill se Zac Efron visa upp sina skådespelartalanger.

High School Musical

Zac Efron är kanske mest känd för sin medverkan som Troy Bolton i denna film från 2006. Filmen är regisserad av Kenny Ortega och huvudrollerna spelas av Zac Efron och Vanessa Hudgens. Filmens handling utspelar sig i New Mexico där Troy Bolton går på East High School. Han är med i skolans basketlag och det dröjer inte långt in i filmen förrän han träffar Gabriella Montez, när de sjunger karaoke tillsammans på en bar. Gabriella har nyligen flyttat in till staden med sin mamma och börjar på samma skola som Troy. När en musikal ska sättas upp, hoppas de båda få huvudrollen. Ett relationsdrama med komiska inslag utvecklar sig och det finns många olika biroller som kommer försöka påverka handlingens utgång. Filmen har två uppföljare och massor av fans över hela världen, särskilt när Zac och Vanessa utvecklade en relation även utanför den vita duken.

The Greatest Showman

Detta är en amerikansk musikalfilm regisserad av Michael Gracey. Filmen är gjord 2017 och Zac Efron spelar karaktären Phillip Carlyle. I huvudrollerna ser vi förutom Zac, bland annat de kända skådespelarna Hugh Jackman, Michelle Williams och Rebecca Ferguson. Filmens tema baserar sig på skapandet av den allra första cirkusen. Filmen nominerades till en Oscar för bästa sång.

Baywatch

Filmen som baserar sig på TV-serien med samma namn.Här är det solbrända kroppar som springer på stranden som gäller. I huvudrollerna ser vi Dwayne Johnson och Zac Efron som spelar livräddarna som ger sig i kast med att få fast ett kriminellt gäng. Spänningen stiger när gänget besöker stranden de bevakar och ställer till med rätt mycket oreda. Baywatch är en mycket känd TV-serie som har många fans världen över och de flesta har någon gång sett de vältränade livräddarna springa i vattenbrynet med sina röda livbojar. En riktig klassiker.