Exklusiv Intervju Med Olesya Rulin

Jag fick möjligheten att intervjua Olesya Rulin som spelar Kelsi Nielsen i “High School Musical 3” per telefon och här kan du läsa intervjun som jag gjorde med henne.

Mini biografi:

Olesya föddes den 17 mars 1986 i Moskva i Ryssland, men hennes familj flyttade till USA när hon var åtta år gammal.

Hon talar flytande ryska. Under 2005 fick hon rollen som “Kelsi Nielsen” i den första “High School Musical” filmen som visades på Disney Channel under 2006.

Hon har också medverkat i de kommande filmerna “Private Valentine: Blonde & Dangerous” och “Flying By”. Adressen till hennes officiella hemsida är Rulinyourworld.com.

olesya

Bildmontage
Till vänster: Los Angelespremiären av “High School Musical 3” – 08.10.16
Till höger: Olesya som “Kelsi Nielsen” i “High School Musical 3”

Intervju:

När började du med skådespeleriet?

Min mamma tog mig till teaterlektioner när jag var 12 år. Först var jag nervös, men sedan gav lektionerna mig självförtroende och efter några lektioner var jag trollbunden.

Vad var den stora skillnaden mellan att spela in de två första “High School Musical” filmerna jämfört med den tredje?

Vi hade mer tid den här gången och det var väldigt bra. Vi fick cirka två månader på oss att repetera och vara mer kreativa.
De andra gångerna fick vi knappt två till tre veckor på oss att lära oss alla danser så det var skönt att vi fick mer tid att repetera den här gången.
Dessutom kunde vi vara mer flexibla och Kenny Ortega hade mer tid på sig att visa oss hur hela produktionen skulle gå till från skissen till det slutliga resultatet.

Finns det några likheter mellan dig och din karaktär Kelsi Nielsen?

Vi bär båda glasögon och jag gillar också hattar. Jag kan inte spela något instrument så jag kan inte spela piano överhuvudtaget. Jag fick lära mig att spela lite piano under inspelningarna av de tre “High School Musical” filmerna, men det var inte mycket.
Jag var lite blyg i high school (Gymnasiet), men inte lika blyg som Kelsi.

Vilken är din favorit låt från alla “High School Musical” filmerna?

En av mina favoriter är “Humuhumunikuknukuapua’a” från “High School Musical 2”.

Vem är den bästa dansaren?

Det måste vara Corbin Bleu eller Lucas Grabeel. Det skulle bli en dansduell mellan dom två. De är båda fantastiska dansare.

Du har förmodligen många minnen från inspelningarna av alla tre filmer, men vilket är det bästa minnet?

Ett av de bästa minnena är från den tredje filmen. Det är ganska barnsligt, men det påminde mig att vi bara var några ungdomar som spelade in en film.

En dag fick Zac (Efron) en rolig idé att vi skullle skaffa oss en sådan pool som man blåser upp och sedan placera den vid trailerna på inspelningsplatsen. Efter ett tag åkte någon från produktionen iväg och köpte en pool till oss.

När vi hade en eller två timmar ledigt från inspelningen kunde man se Zac i poolen och Ashleys hund Maui som simmade i den.

Många av skådespelara från “High School Musical” filmerna berättar att ni har blivit som en stor familj, stämmer det?

Ja, det är så sant. Det är låter som en klyscha, men vi har utvecklats så mycket tillsammans. Jag har känt Vanessa ett tag nu och sedan har jag känt Lucas i fem år. Vi har varit med om så mycket tillsammans, spelat in tre filmer och varit med om detta fenomen och då kan man inte låta bli att känna ett speciellt band som är obrytbart.

Är det någon av skådespelarna som du har bättre kontakt med?

Jag har väldigt nära kontakt med Lucas Grabeel, Monique Coleman och Ashley Tisdale.

Har du några fler filmer på gång?

Just nu håller jag på att läsa en del manus och försöker hitta den rätta filmen för mig. Det skulle vara roligt att medverka i en komedi så det är det som jag letar efter just nu.

Vem var din idol när du var yngre?

Jag har sett upp till min mamma under hela mitt liv och det gör jag fortfarande.

Mina föräldrar hade mod att sälja allt och flytta till ett land där de inte talade det språket. Det krävs mycket mod att göra en sådan sak så det är något som jag påminns om varje dag.

Jag pratar med min mamma ungefär tre gånger per dag så man kan säga att hon är som min bästa vän. Hon är den första jag ringer när jag får ett jobb eller när jag har ett stort problem och så vidare.

Jag har läst att du studerar vid Columbia College Chicago så min fråga är om det är svårt att kombinera studier och en skådespelarkarriär?

Det är svårt och dessutom tar det mycket tid att försöka att kombinera dessa. Jag älskar skolan och vill ta min examen så just nu är det en av mina prioriteter.

Om du skulle ge ett råd till barn och ungdomar idag som vill bli skådespelare, vad skulle det då vara?

Jag skulle säga att det är okej att misslyckas. Det är alltid bra att försöka göra sitt bästa vid en audition och ändå inte få rollen, jämfört med att göra en dålig audition och att man känner efteråt att man kunde ha gjort det bättre.
Man lär sig från sina misstag och det är det som gör att man utvecklas som skådespelare och person.

Text: © Breaking Free 2009

Övrigt: Tack Olesya och tack till Disney för att ni gav mig möjligheten att intervjua Olesya.

……………………………………………………
Senast uppdaterad: 1 december 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.