Karaktärerna

På den här sidan kan du läsa om de olika karaktärerna som förekommer i “High School Musical“-filmerna.

TroyTroy Bolton

Troy är Wildcats basketstjärna. Efter att ha träffat Gabriella börjar han känna att han inte bara vill vara lagkapten för laget. När han inser att han älskar att sjunga bestämmer sig Troy och Gabriella för att spontant pröva att komma med i skolans musikal. Detta orsakar kaos både i laget och i skolan.


Zac Efron

GabriellaGabriella Montez

Gabriella är den nya nya tjejen på East High. Tur för henne att hon redan har bekantat sig med Wildcats superstjärna, Troy Bolton. Gabriellas enda tanka när hon börja den nya skolan är att inte bli igenkänd som skolans plugghäst igen. Saker blir alltmer komplicerade när hon och Troy går på audition för skolans musikal. Gabriella och Taylor blir senare bästa vänner.

Vanessa Hudgens

SharpaySharpay Evans

Sharpay “isprinsessan” har ägnat hela sitt liv åt teater. Hon och hennes bror (eller mest hon själv) vill stoppa Troy och Gabriella för att inta deras scen. Inget ska förstöra deras chanser till att bli musikalens stjärnor.

 

Ashley Tisdale

RyanRyan Evans

Ryan är Sharpays (hans syster) högra hand. Han brukar ofta följa efter Sharpay och bära en mängd olika hattar. Som Taylor säger: ”Om Sharpay kunde spela både Romeo och Juliet skulle hennes bror inte ha något jobb”

 

Lucas Grabeel

ChadChad Danforth

Chad är Troys mest lojala vän. Det är också han som skriker ”Wildcats” hela tiden. När han får reda på att hans bästa vän ska vara med i skolans musikal går han emot Troy. Samtidigt försöker han och Taylor dela på Troy och Gabriella för att de inte ska kunna vara med i musikalen.


Corbin Bleu

TaylorTaylor McKessie

Taylor är geniet och ledare för forskar klubben. Hon är även fast besluten att få med Gabriella i klubben. Taylor och Chad sluter pakt för att kunna dela på paret Troy och Gabriella. Taylor och Gabriella blir senare bästa vänner.

 

Monique Coleman

KelsiKelsi Nielsen

Kelsi är en tjej med talang och hon är även kompositör eller som Troy kallar henne “speluppläggaren”. Först är Kelsi rädd för Sharpay, men sedan byggs hennes självförtroende upp genom att hon hjälper Troy och Gabriella inför genrepet.

 

Olesya Rulin

ZekeZeke Baylor

Zeke gillar att baka. Detta var hans hemlighet som han uttryckte för hela cafeterian. Zeke är en av basketspelarna och han går alltid inför spelet. Han är också förtjust i Sharpay.

 


Chris Warren Jr.

JasonJason Cross

Jason är en av spelarna i East Highs basketlag och är vän till Troy, Chad och Zeke.

 

Ryne Sanborn

MarthaMartha Cox

Är en tjej som föredrar att dansa istället för att göra läxan. Hon gillar även hip-hop.

 

 

KayCee Stroh

Coach BoltonCoach Bolton/Jack Bolton

Jack Bolton eller som han brukar kallas Coach Bolton är även Troys pappa. En gång i tiden spelade han också för Wildcats, men nu är han tränare. Precis som Chad och de andra i laget är Mr. Bolton ivrig att vinna mästerskapet. Tyvärr märker han inte allt tryck han lägger på sin son.


Bart Johnson

Ms. DarbusMs. Darbus

Det är hon som håller i skolans musikal. Hon och Jack Bolton är ofta i luven på varandra inte minst när Troy kom med i musikalen. Ms. Darbus tror på Sharpay när hon anklagar Troy och Gabriella för att första skolans musikal.

 

Alyson Reed

Mrs. MontezMrs. Montez

Är mamma till Gabriella Montez.

 

 

Socorro Herrera

Tillkommer i “High School Musical 2

Mr. Fulton
Mr Fulton

Är chef för sommarstället Lava Spring Country Club där eleverna sommarjobbar.

Mark L. Taylor

 

Mr. EvanasVance Evans (Mr Evans)

Vance är pappa till Sharpay och Ryan Evans och är ägare till sommarstället Lava Spring Country Club tillsammans med sin fru.

Robert Curtis Brown

 

Mrs. EvansMrs Evans

Mrs Evans är mamma till Sharpay och Ryan Evans och är ägare till sommarstället Lava Spring Country Club tillsammans med sin man.

Jessica Tuck

 

Tillkommer i “High School Musical 3

JimmyJimmy “The Rocket” Zara

Jimmy spelar basket och hans dröm är att vara som Troy. Troy däremot ser något i Jimmy som de andra inte ser. Han är bästa vän med Donny Dion.

Matt Prokop

 

DonnyDonny Dion

Donnyär en ung basketspelarna och han ser upp till Chad Danforth och är bästa vän med Jimmy “The Rocket” Zara.

Justin Martin

 

TiaraTiara Gold

Tiara är utbytesstudent från Storbritannien som har börjat på East High. Hennes förebild är ingen mindre än Sharpay. Hon försöker kopiera hennes stil och snart förvandlas hon East Highs diva nr 1.

Jemma McKenzie-Brown

Bildkälla: ©Disney

……………………………………………………
Senast uppdaterad: 4 januari 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.