Relationerna I High School Musical

På denna sida kan du läsa mer om de olika relationerna i “High School Musical”-filmerna.

OBS! att sidan innehåller spoilers

Kärlek
Vänner
Familj
Fiende/Hatobjekt
Basketlaget (Wildcats)
Forskarklubben
Drama/Teaterklubben
Klassen

Kärleksrelationer

troy & gabriella

Troy Bolton Och Gabriella Montez

Troy och Gabriella mötes för första gången när de blev tvungna att sjunga karaoke (“Start Of Something New“) tillsammans på nyårsfesten för ungdomar. De förstod direkt att de hade något gemensamt och att det fanns något mellan dem. När Troy kommer tillbaka till skolan vet han inte att tjejen som han träffade på vinterlovet ska börja på hans skola. Efter att ha sjungit låten “What I’ve Been Looking For” utan att veta att Ms. Darbus hörde dem blir Troy och Gabriella kallade till slutaudition. Det är just detta som ställer till det i deras relationen. Chad (Troys vän) och Taylor (Gabriellas vän) försöker göra det mesta för att inte Troy och Gabriella ska ställa upp i musikalen. Dessutom vill inte Sharpay att Gabriella ska ta hennes huvudroll i den kommande musikalen. Det leder till att Gabriella inte vill veta av Troy.

När Chad och Taylor förstår vilket stort misstag de har gjort försöker de få ihop Troy och Gabriella igen. I slutändan blir de tillsammans igen och när de sjunger “Breaking Free” tillsammans på den sista uttagningen till vårmusikalen förstår alla att Troy och Gabriella är menade för varandra.

I film nummer två får vi se mer av vårt favorit par då de återvänder till Sharpays och Ryans familj sommarställe “The Lava Spring Country Club” för att sommarjobba.Innan skolan slutar ger Troy Gabriella ett hals band med bokstaven “T” som i Troy. Under de kommande veckorna har “Troyella” bl.a picknick på golfbanan, dansar i vattenspridare och tar sig ett dopp under kvällstid. Precis som i förra filmen är någon ute efter att förstöra deras relation. Under middag med Sharpays familj och några personer från universitet i Alburquerqe frågar Sharpay Troy om de kan ställa upp i talangjakten tillsammans och Troy vill inte säga nej när hela hennes familj sitter där. Det är just detta som är en del av Sharpays plan för att vinna över Troy, men tyvärr slutar det hela med att samma dag som talangjakten äger rum bestämmer sig Troy för att inte sjunga med Sharpay. Gabriella får sedan reda på att Troy har återgått till sitt vanliga jag. Hon bestämmer sig då för att ställa upp i talangjakten tillsammans med Troy. I slutet av film nummer två får vi äntligen se en kyss mellan dessa två.

I den sista filmen börjar allt bra, Troy bjuder Gabriella på den sista balen, de dansar på skolans tak och övar inför den sista teaterföreställningen. Det Troy inte vet är att Gabriella snart kommer att åka till Stanford för att gå en kurs inför höstens start på college. Sharpay får självfallet nyss om detta och berättar för Troy. Gabby förklarar sedan för Troy att hon måste lämna East high, men att hon kommer tillbaka innan examen.  När väl tiden är inne förstår hon att hon inte kan komma tillbaka East high för det skulle krossa både henne och Troy att behöva säga hejdå en gång till. Det slutar med att Troy blir förkrossad, men efter att han funderat förstår han var han vill och vad han måste göra för att följa sitt hjärta.

Även om Troy fick ta en omväg till den sista föreställningen och nästan missar examen så leder det till att Gabriella kommer tillbaka för att fira med vännerna och framför allt umgås med Troy igen.

taylorandchad

Chad Danforth Och Taylor McKessie

Chad och Taylor har aldrig lagt märke till varandra. De är i varsitt gäng. Chad spelar basket och Taylor är ledare för forskarklubben. Inte förrän de får reda på att deras vänner Troy och Gabriella har ställt upp i uttagningen till vårens musikal tar de kontakt med varandra. Detta för att dela på Troy och Gabriella. De inser sedan att de har gjort ett stort misstag och försöker ställa att till rätta igen. Efter det att basketlaget har vunnit bjuder Chad ut Taylor på en dejt och hon tackar inte nej till detta.

I film nummer två får vi inte se så mycket av dessa två, men Chad säger till Troy och de andra killarna att han borde ta ut Taylor på en dejt. Förmodligen bjöd Chad ut Taylor, men detta får man inte se i filmen.

I den sista filmen tar Chad äntligen sitt förnuft till fånga och bjuder Taylor på den sista balen.

sharpayandzeke

Sharpay Evans Och Zeke Baylor

Zeke har alltid haft ett öga för Sharpay, men de andra killarna förstår inte vad han ser i Sharpay. Hon har inte mycket över till Zeke i början av filmen och det märks. I slutet av film nummer ett har Zeke däremot bakat kakor åt Sharpay och när alla har lämnat idrottssalen springer han fram till henne och hon säger att de är de bästa kakorna hon har smakat. Kanske var det bara några kakor som behövdes för att vinna Sharpays hjärta eller? Detta behöver inte betyda att det blir något mellan dem, men det blir det nog.
I film nummer två återvänder Zeke och de andra till “The Lava Spring Country Club”. När Zeke får reda på att det är Sharpays familj som äger stället och att hon är där blir han eld och lågor. En hel sommar med Sharpay.

Tyvärr får man inte se så mycket av Sharpay och Zeke, men i slutet står de och håller handen.

Det framkommer inte om de är ett par i den sista filmen, men i slutet får vi se att Zeke har bjudit Sharpay på balen.

jasonandkelsi

Kelsi Nielsen Och Jason Cross

Detta paret visar man inte så mycket av, men det finns nog en gnista mellan dessa två. I slutet av film nummer ett efter att att Troy har gett matchbollen till Kelsi hjälper Jason henne att sätta bollen i korgen.

I tvåan direkt efter talangjakten står de också och håller handen precis innan vattenspridarna sätts igång.

Denna relationen existerar inte i filmen den sista filmen utan där bjuder Ryan Kelsi till balen.

Vänskap

chadandtroy

Troy Bolton Och Chad Danforth

Enligt Chad har dessa två varit vänner sedan förskolan och det märks.Där Troy är, där är Chad. Det är bl.a Chad som övertygar Troy att lägga 100% på basketen och strunta i musikalen. Vad Chad inte vet är att han då förstör för sin bästa vän. Som en vän som Chad är försöker han att lappa ihop allting igen och han lyckas.

I film nummer två får vi se ännu mer av dessa två då de bl.a är caddies åt Mr och Mrs Evans. Allt efter som tiden går börjar de glida ifrån varandra. När Troy får jobb som golfinstruktör, får spela med killarna från “Redhawks” tror Chad att Troy inte bryr sig om sina vänner. Det hela slutar med ett stort gräl i köket på “The Lava Spring Country Club”. Som tur är tar Troy sitt förnuft till fånga och ber om ursäkt och de blir vänner igen.

gabriellaandtaylor

Gabriella Montez Och Taylor McKessie

Vad händer när två smarta hjärnor träffar varandra? Jo, de blir bästa vänner. När Gabriella börjar på East High känner hon ingen mer än Troy. Mycket snart upptäcker Gabriella och Taylor att de har mycket gemensamt, så som dåliga nagelband, duktiga i skolan och så vidare. Efter att Gabriella och Troy har ställt upp i uttagningen till musikalen tror Taylor (och chad) att chanserna att ha med Gabriella i vetenskapstävlingen är mycket små. Därför hittar hon och Chad på en plan för att splittra dessa två. Allt eftersom tiden går förstår även Taylor att planen inte var så lyckad. När Taylor berättar vad hon och Chad har gjort verkar inte Gabriella bry sig så mycket. I slutet av filmen är de ändå vänner.

När Gabriella lämnar “The Lava Spring Country Club” för att hon inte orkar med all drama som det har fört med sig är det Taylor som övertygar henne att hon måste komma tillbaka. Taylor berättar då att Troy har bestämt sig för att inte sjunga med Sharpay och han har åtetgått till sitt vanliga jag.

Familj

sharpayandryan

Sharpay Och Ryan Evans

De två tvillingarna Evans är som greven och betjänten. I första filmen gör Ryan allt som Sharpay säger åt honom och han följer även henne vart hon än går.bDessa två har haft huvudrollerna i alla musikaler/teateruppsättning som har satts upp på skolan. När de går upp för dom att Troy och Gabriella var på uttagningen inser de att deras chanser till att få huvudrollerna i vårmusikalen är hotade. Detta leder till Evans eller rättar sagt Sharpay kommer fram till en plan som leder till Troy och Gabriella missa den sista uttagningen. Tyvärr spricker Sharpays plan och Troy och Gabriella hinner både till den sista uttagningen och får huvudrollerna i musikalen.

I tvåan får vi se en helt ny sida av Ryan. Han vågar stå upp mot sin syster, då hon har bestämt sig för att sjunga tillsammans med Troy i talangjakten. Efter Sharpays beslut att sjunga med Troy väljer Ryan att hjälpa de andra wildcats med deras bidrag till talangjakten och detta verkar inte Sharpay gilla. I film nr ett berättar Taylor för Gabriella att om Sharpay kunde komma på något sätt att spela både Romeo och Juliet skulle hennes bror inte ha någon roll. Det ser man tydligt i tvåan då Sharpay ber Mr Fulton att fixa så att Ryan och de andra wildcats inte kan medverka i talangjakten. Men som tur är tar Sharpay sitt förnuft till fånga då hon ger priset till sin egen bror.

 

troyandmrbolton

Troy Och Mr Bolton

I början kan inte Mr Bolton både hantera tränarrollen samtidigt som han ska vara pappa. Precis som alla andra vill Mr. Bolton vinna mästerskapet och han vet att om det är någon som kan vinna det åt honom, så är det hans son. Detta leder till att Mr Bolton eller Jack som han heter lägger ett enormt tryck på sin son och han tror inte att Troy både kan spela basket och vara med i musikalen.

Innan slutspelsmatchen börjar sätter sig Jack ner med sin son och berättar att han kanske inte har varit den bästa pappan då han bara har brytt sig om basketen. Samtidigt säger han att bryr sin inte om laget vinner eller förlorar bara han ser sin son le ute på planen.

Efter att ha återvänt hem från en händelserik dag på “The Lava Spring Country Club” har Troy ett samtal med sin pappa. Samtalet handlar för det mesta om hur sommarjobbet funkar, men också lite om Troys framtid. Detta förstör då inget in deras relation.


Fiende/Hatobjekt

mrboltonandmsdarbus

Mr Bolton Och Ms. Darbus

Dessa två har varit fienden sedan de börjar på East High i alla fall enligt rektorn. Ms. Darbus tror att det är Mr Bolton som har sagt åt Troy att ställa upp i uttagningen till vårmusikalen allt för att reta henne, men så är inte fallet.

sharpayandgabriella

Gabriella Montez Och Sharpay Evans

Gabriella och Sharpay har egentligen ingen riktig fiende relation, men Sharpay inser tidigt att Gabriella är ett hot då hon både försöker ta Troy ifrån henne och ta hennes roll i musikalen. I slutet av första filmen kan man tro att hat har förvandlats till vänskap, som med allt finns det en tanke bakom allt.

Äntligen är det sommar och allt kan hända och det är just vad Sharpay vill. Hon har utan Troys vetskap fixat ett sommarjobb till honom på “The Lava Spring Country Club”. Vad hon inte vet är att Troy fixade så att resten av wildcats också fick sommarjobb där. Detta innebär att Sharpay måste ändra sina planer för att vinna Troy. När Gabriella inser att det är Sharpay som har gjort att hon och de andra inte kan ställa upp i talangjakten blir hon arg och går direkt för att prata med henne. Detta gräl slutar med att Gabriella lämnar “The lava spring country club” och Troy bakom henne. Än vet vi inte om Sharpay kommer att sluta att förstöra för Troy och Gabriella, men om hon gör det kanske vi kan få se ett nytt vänskapsband mellan Sharpay och Gabriella.

chadandsharpay

Sharpay Evans Och Chad Danforth

Förmodligen har Chad alltid haft något emot Sharpay. I film nr ett jämför Chad Sharpay med en Puma, då Troy säger att Sharpay är söt. I film nr två blir Chad inte lika glad som Zeke när de inser att de måste servera Sharpay. Bättre blir det inte när Chad hela tiden måste ducka för Sharpays golfbollar och när hon nästa kör på honom med golfbilen.

De olika lagen/Klubbarna/Klassen

wildcats

Basketlaget “Wildscats”

Basketlaget består bland annat av Troy Bolton (lagkapten), Chad Danforth, Zeke Baylor och Jason Cross. Tränare för laget är Mr Bolton även pappa åt Troy. Mr Bolton har en gång i tiden själv spelat för laget. Laget blir väldigt oroliga då de har hört att deras lagkapten har ställt upp i uttagningen till vårmusikalen. För att försäkra sig om att Troy ger kommer 100% energi åt laget håller de ett team möte. Syftet med mötet är att få Troy att glömma Gabriella och allt vad musikaler heter. Mötet är lyckat till en början, men snart inser Chad och de andra att det var ett stort misstag. Chad, Zeke och Jason berättat till slut för Troy vad de har gjort och att de gärna skulle vilja höra Troy sjunga.

Efter att Troy och Gabriella till slut hann till den sista uttagningen för musikalen vinner Wildcats mästerskapet och Troy skjuter det avgörande skottet.

I tvåan får vi inte se så mycket av laget när de spelar basket. Detta beror på att det är sommarlov och de inte har några matcher att spela. Laget splittras ändå inte under lovet och det är tack till Troy som har fixat sommarjobb åt alla på “The Lava Spring Country Club”. I den tredje filmen får vi se om laget kammar hem ännu ett mästerskap.

forskarklubben

Forskarklubben

Laget består bland annat av Taylor McKessie och Gabriella Montez. Innan Gabriella började på East High hade laget aldrig vunnit några tävling, men med Gabriella i laget har de enligt Taylor en stor chans att vinna den kommande tävlingen.Först är Gabriella lite osäker på om hon vill gå med i klubben, men till slut gör hon det. Med hjälp av Gabriella vinner laget också deras första tävling och fler vinster lär det säkert att bli i den tredje filmen.

dramaklubben

Drama/Teaterklubben

Klubben består bland annat av Sharpay och Ryan Evans och Kelsi Nielsen (kompositör) och ledare för klubben är Ms. Darbus. Ms. Darbus har alltid haft ett gott öga för Sharpay och därför tror hon på Sharpay när hon säger att det är Roboten Troy Bolton som vill förstöra deras musikal. Läraren flyttar den sista uttagningen till musikalen då Sharpay säger att det är bättre att ha den en annan dag.

I den sista filmen deltar alla i klassen i den sista teaterföreställningen.

klassen

Klassen

Klassen består bland annat av av Troy Bolton, Gabriella Montez, Sharpay och Ryan Evans, Chad Danforth, Taylor McKessie, Zeke Baylor, Jason Cross, Kelsi Nielsen, Martha Cox m. fl.

Bildkälla: ©Disney

……………………………………………………
Senast uppdaterad: 4 januari 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.