Ny film med Zac Efron

Zac Efrons nya filmroll är så långt bort från det käcka i Disneys musikaler man kan komma. Den numera 32-åriga skådespelaren tar sig an rollen att gestalta seriemördaren Ted Bundy i Netflix-filmen Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Kritikerna har redan hyllat hans prestation i denna läskiga thriller som baserar sig på verkliga händelser.

Från tonårsidol till seriemördare på film

Om vi backar bandet och tar reda på vem denna Ted Bundy var först, innan vi ser närmare på filmen. Under åttiotalet erkände Ted Bundy över 30 mord, men det absoluta dödsantalet är fortfarande okänt. Det är alltså denna läskiga seriemördare som tonårsidolen Efron har gett sig i kast med att gestalta. Filmkritikerna har varit överlag mycket nöjda med Efrons skådespelarinsats i nämnda film. Bland annat Benjamin Lee, kritiker på The Guardian, har skrivit att det är denna roll som gör Efron till en riktig skådespelare. Tonårsidolen har tydligen ett större skådespelarregister än de flesta hade trott.

Kriminaldrama

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile som alltså baseras på verkliga händelser visas från perspektivet av Ted Bundys flickvän. I verkligheten vägrade hon först tro på anklagelserna av sin pojkvän och det är ett intressant berättarperspektiv publiken får följa. I filmen förekommer många kända skådespelare, däribland John Malkovich som spelar domaren. Det här är en helt ny mark för Efron som främst haft en skådespelarkarriär i Disney Channels populära tv-serie High Scool Musical. Även collegekomedin Bad neighbours och den kultförklarade filmen Baywatch har han tidigare blivit känd för. Det är ett stort steg att ta, men det kanske också krävs att man vågar prova några andra typer av roller för att kunna utvecklas som skådespelare. Att han nu gestaltar en seriemördare får nog de flesta fans att gnugga sig i ögonen. Det blir en helt ny Zac Efron de får se på tv-rutan framöver.