Recension Av “High School Musical 3”

hsm3dvd

©Disney

Jag hade väldigt höga förväntningar på denna film och som tur är blev jag inte besviken när jag gick ifrån biografen.

High School Musical 3: Sista Året innehåller fler musikal/dans nummer än föregångarna och dessutom är nummer större. Detta gör att det blir en större upplevelse att se filmen på bioduken jämfört med att se den på t.ex Disney Channel.

Vi får följa karaktärerna under deras sista år på East High, då en del svåra beslut ska fattas, Wildcats ska spela slutspelsmatch mot West High och studenterna ska sätta upp en musikal om deras sista år på High School. Om inte detta var nog är det dax för bal och examen där eleverna bl.a måste välja vem de ska gå med och vilka kläder de ska ha.

I den här filmen får Sharpay verkligen upplopp för sina drömmar i hennes och Ryans musikal nummer ‘I Want It All‘. När jag hörde den här låten första gången tyckte inte jag den var så bra, men precis som med låten ‘A Night To Remember‘ blir den här bättre när man fått höra den i filmen. I detta musikal nummer medverkar de flesta av skådespelarna på något sätt.

Jag har många favorit nummer/scener i filmen och det är väldigt svårt att ta ut ett/en dansnummer/scen, men ett av de bästa dansnummer i filmen är Corbins och Zacs dansnummer till låten ‘The Boys Are Back‘. Numret innehåller en hel del coola dans moves och killarna är grymma på det dom gör.

Filmen innehåller också en del roliga och gulliga inslag. Om man är ett stort HSM fan tror jag att slutscenen kan bli väldigt känslosam så ta eventuellt med några näsdukar.

Alla karaktärer och skådespelare från de andra HSM filmerna är med i denna film och dessutom får vi bekanta oss med tre nya karaktärerna/skådespelare.

Jag tycker att skådespelarna verkligen har växt med sina roller och nu är de mer ett med sina roller och det gör att skådespeleriet blir bättre. Ibland känns det också som att en del av skådespelarna spelar sig själva och då tänker jag först och främst på Zac och Vanessa.

Jag förstår verkligen att Kenny valde dom för de har en personkemi som slår det mesta.

Just nu kan jag inte komma på något som jag inte gillar med den här filmen, förutom att där finns en del saker som jag skulle vilja se mer av. Man ska inte gapa efter för mycket för då blir det oftast pannkaka av det. Jag tycker att alla som har arbetat med filmen har gjort ett bra arbete och lagt ner mycket tid på att få ut de bästa av varje scen. Kenny och de andra bakom kameran har gjort att övergångarna mellan sångnummer och film funkar väldigt bra.

En av orsakerna till varför High School Musical filmerna har blivit en sådan stor succé tror jag är att de inte innehåller något våld eller liknade. Ibland räcker det med det enkla, glada, gulliga för att barn och ungdomar ska tycka att det är intressant att sitta kvar och titta.

Den tredje filmen följder i samma spår som de andra filmerna. Den innehåller både drama, vänskap och kärlek.

Om jag ska sammanfatta allt tycker jag att filmen har det mesta som man kan önska av en sån här film!

betyg

Betyg: 4 av 5 basketbollar, men den är väldigt nära en femma

Sara
Breakingfree.se

Extra: – Mina favorit låtar från HSM 3: Sista Året

– High School Musicaln (Sjungs av alla)
– Right Here Right Now (Sjungs av Zac och Vanessa)
– Walk Away (Sjungs av Vanessa Hudgens)
– Just Wanna Be With You (Sjungs av Zac, Vanessa, Lucas och Oleysa)
– Scream (Sjungs av Zac)
– Can I Have This Dance? (Sjungs av Zac och Vanessa)

* Låtarna är inte uppräknade i någon speciell ordning!

Jag skulle egentligen kunna skriva upp alla låtar för jag gillar verkligen alla låtarna som finns med på soundtracket. En del låtar som t.ex de som jag har nämnt i filmrecensionen växer ju mer man lyssnar på dom.

Om jag ändå måste välja en låt som är bättre än alla dom andra väjer jag låten ‘High School Musical‘. Det var den låten som jag fastnade för först och jag blev definitivt inte besviken när jag fick höra hela låten och dans numret till den här låten är bara en stor bonus.

Jag är ett stor Troyella fan så det är kanske inte så konstigt att just de låtarna finns med bland mina favoriter. Låten ‘Right Here Right Now‘ är förmodligen den Troyella låt som är min favorit från detta soundtracket.

Can I have This Dance‘ är också helt underbar.

Om det är någon låt som jag skulle vilja göra en till version av blir det låten ‘Scream‘. Det skulle vara trevligt att höra låten som en ballad för introt till låten är väldigt bra.

Jag har ännu inte hört Molly Sandéns och Brandurs svenskaversion av ‘Right Here, Right Now‘ (Just här, just nu), men jag tror inte den kommer att sänka betyget. Molly Sandén är för övrigt en väldigt bra sångerska och Brandur han är inte så dålig han heller.

betyg

Soundtracket får 5 av 5 basketbollar i betyg!

Sara
Breakingfree.se

……………………………………………………
Senast uppdaterad: 5 januari 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.