Vanessa Hudgens i ny julfilm

Netflix har producerat en julfilm ”The Night Before Christmas” med Vanessa Hudgens i huvudrollen. I filmen spelar hon en lärarinna som får besök av en riddare, anländ direkt från medeltiden. Det här är en romantisk komedi som utspelar sig när julen står för dörren. Hudgens är perfekt i rollen, och vem vill inte ha en riddare på häst som dimper ned från en klarblå himmel och ställer till med kärlekstrassel?

Romantik med en riddare

Hudgens rollperson Brooke har tappat tron på kärleken och hamnat i en riktigt djup svacka, när en högst oväntad person dyker upp i hennes liv. Det är riddaren Sir Cole, som genom en magisk formel blivit förflyttad från medeltiden till nutiden. Det här föranleder som alla säkert förstår en del problem. Brooke hjälper den arma riddaren att långsamt passa in nutiden och eftersom detta är en romantisk komedi, kan nog alla gissa sig till att de blir förtjusta i varandra. En hel del julstämning utlovas i denna feelgoodrulle lagom till julstöket. Andra klassiker som många ser vid jultiden är Ensam hemma 2, Nothing Hill och Love Actually. Det är nästan en egen genre idag att producera filmer för just denna tid på året, när många har mer tid till att besöka biograferna.

Bästa och sämsta filmer

Vilka är då enligt publiken Vanessa Hudgens bästa respektive sämsta filmer? Den film som fått bäst betyg av tittarna enligt sajten Rotten Tomatoes är Grease: Live. Det här var en tv-produktion som sändes 2016 och en slags re-make av filmen Grease från 1978. Den var mycket omtyckt och har alltså fått väldigt höga poäng av tv-tittarna. Den sämsta filmen enligt publiken är filmen Thinderbirds från 2004. Filmen med bitvis rymdtema, togs inte emot särskilt bra av biopubliken. VI får hoppas att Vanessa Hudgens väljer bättre filmer framöver att medverka i.