top of page
Cecilia Nordin, Ägare och VD av Breaking free

Vad som hände när jag började följa mitt hjärta - Min "breaking free" historia.

Min resa började för några år sedan när jag insåg att mycket av det jag gjort hittills i livet varit för någon annans skull, inte för min egen. Jag bestämde mig där och då för att börja bry mig mindre om andras åsikter och mer om hur jag själv vill leva mitt liv. Så istället för att ta den "enkla vägen" och fortsätta i samma spår som jag gjort hittills, började jag värdera min inre längtan och anpassade mitt liv efter det. På några år förändrade jag mycket. Jag sa upp mig på ett jobb som inte kändes meningsfullt och flyttade lång ifrån vänner och familj mitt under corona pandemin för att började studera på min drömutbildning (kognitiv neurovetenskap-tillämpad positiv psykologi). Jag lämnade en kärleksrelation som inte kändes rätt och började i samband med det värdera mer djupa och likasinnade vänskapsrelationer. Idag strävar jag efter att leva efter mina värderingar, förutsättningar och behov. Vad som är viktigt och känns uppnåbart för mig! Det är inte alltid så lätt, men 100% värt det i slutändan! Det jag vill förmedla med att berätta det här för dig är att om du känner att något i ditt liv skaver så går det att förändra!

Du förtjänar att leva ett liv som du trivs med, kan jag så kan du!​​

Cecilia Nordin, beteendevetare, samtalscoach & livsnjutare

Lite mer om mig.

Jag har fyra olika passioner i livet - mat, hälsa, naturen (bada) och personlig utveckling. Sammanlagt kan vi säga att jag är en livsnjutare. Varje dag ska tas tillvara på. Jag njuter av en god pasta i solen, en löprunda i naturen, ett dopp i havet eller när jag får se andra människor utvecklas och göra vad de brinner för i form av arbete eller hobby. Vi spenderar så otroligt mycket tid och energi på våra arbeten att trivseln där utgör en väsentlig del av vårt välbefinnande. Mitt mål är därför att hjälpa dig hitta ett yrke eller en utbildning som du ser framemot att gå till eftersom du tycker den är intressant, givande, meningsfull och rolig. Jag har hittat mitt drömyrke i coachning, nu vill jag hjälpa dig hitta ditt!!

 

Varmt välkommen hit!

Utbildning

2020-2023

Kognitiv neurovetenskap- tillämpad positiv psykologi.

Kandidatexamen, 180hp

Högskolan i Skövde.

Ett unikt tvärvetenskapligt beteendevetarprogram med fokus på hjärnan och hur vi människor fungerar med tankar, känslor och beteenden. Inkluderar välbefinnandeforskning/positiv psykologi som har till syfte att främja individers psykiska välbefinnande och på så vis förebygga psykisk ohälsa. Programmet inkluderar även motiverande samtal (MI) som är en utbredd samtalsmetod som används inom de flesta hälso- och sjukvårdsprofessioner idag. 

2023-

Magister i arbete och hälsa - Arbetsmiljöstrateg.

Magisterexamen, 60 hp

Karolinska Institutet.

Ett arbetsliv med goda arbetsvillkor ger en allmänt förbättrad folkhälsa, minskar arbetsrelaterad ohälsa och bidrar till att människor kan vara kvar i arbetslivet fram till pensionen. På arbetsplatser med god arbetsmiljö trivs människor och mår bra och man får ett gott stöd för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Det finns en stor mängd forskning som visar att arbetsmiljön påverkar anställdas hälsa och arbetsförmåga. Goda arbetsvillkor är även en förutsättning för hållbar tillväxt i företag och organisationer.

2020

Positiv psykologi- positiva relationer på arbetsplatsen.

Kurs, 7,5 hp

Mittuniversitetet, Östersund.

Studier om hur positiva relationer på arbetsplatsen skapar psykologiskt kapital, självförtroende, hopp, optimism och resiliens hos individen samt effektivitet, engagemang, laganda och vinst i organisationen. 

2021

Hälsopsykologi.

Kurs, 7,5 hp

Umeå Universitet.

En tvärvetenskaplig introduktion till ämnet hälsopsykologi med särskild betoning på interaktionen mellan människan, arbetet och miljön. Innehåller definition av hälsobegreppet, stress och stressmoderatorer, arbetshälsopsykologi, miljöhälsopsykologi, riskbeteenden och hälsofrämjande beteenden samt livsstil, livskvalitet, positiv psykologi och smärta.

bottom of page